Ενωμένη Ψυκτική ΑΕ – EPSI SA

Η Ιστορία μας

1981-1986

H ιστορία μας ξεκινά με την ίδρυση της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΨΥΚΤΙΚΗΣ – EPSI το 1981 με την συνένωση τριών εταιριών με πολυετές επιχειρηματικό παρελθόν στον χώρο της βιομηχανικής ψύξης, του κλιματισμού και του ναυτιλιακού σέρβις.  Για τα επόμενα πέντε χρόνια πρωτοπορεί με καινοτόμα προϊόντα καταφέρνοντας να γίνει η πρώτη επιλογή στην εγχώρια ναυτιλία, σε ξενοδοχεία και κτιριακές εγκαταστάσεις κλιματισμού, καθώς και στην βιομηχανία πλαστικών, χημικών, υλικών συσκευασίας, τροφίμων κ.α.

1987-1999

Σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον η EPSI καταφέρνει να εξάγει προϊόντα της σε Ευρώπη, Κύπρο, Τουρκία, Αφρική, Μέση Ανατολή, Ασία και Ρωσία.  Για τα επόμενα 12 έτη οι διεθνείς εξαγωγές αντιπροσωπεύουν σταθερά το 40% του ετήσιου κύκλου εργασιών της. Στο διάστημα αυτό εγκαθιστά ολοκληρωμένα συστήματα κλιματισμού και ψυκτικών θαλάμων σε πάνω από 80 εμπορικά πλοία και κρουαζιερόπλοια, αλλά και πολυάριθμες κλιματιστικές μονάδες και συγκροτήματα σε Κατάρ, Ισραήλ, Πορτογαλία και Ισπανία. Στα πλαίσια ανάπτυξης ιδρύει ένα γραφείο εκπροσώπησης στο Κάιρο Αιγύπτου για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης στην αγορά της Αφρικής αλλά και την ίδρυση της EPSI MARINE στην Ελλάδα με βασικές της υπηρεσίες την εγκατάσταση μηχανημάτων ψύξης και κλιματισμού στην ναυτιλία.

Μία ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για την EPSI ήταν το 1998 με την κατασκευή τεσσάρων  υδρόψυκτών συγκροτημάτων 350 RT (ψυκτικών τόνων) και τριάντα κλιματιστικών μονάδων για τον Εμίρη του Κατάρ.

DSC_0046_Blur

2000-2018

ΒΙΠΑ ΦΩΤΟ1_A

Με την ολοκλήρωση του νέου ιδιόκτητου κτιρίου η Ενωμένη Ψυκτική μεταφέρεται στην βιομηχανική περιοχή Σχιστού Περάματος σε ένα νέο σύγχρονο βιομηχανικό κτίριο 4200τμ. Εκεί πλέον γίνεται η κατασκευή και δοκιμές των ψυκτικών και κλιματιστικών μηχανημάτων σε ένα χώρο παραγωγής εξοπλισμένο με σύγχρονες CNC εργαλειομηχανές.

Με την έλευση της 10ετούς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα η EPSI καταφέρνει να παραμείνει στην αγορά ως η τελευταία από τους «4 Μεγάλους» κατασκευάστρια εταιρεία της Ελληνικής αγοράς.

2019-ΣΗΜΕΡΑ

Μετά από διαπραγματεύσεις που διάρκεσαν 2 έτη ολοκληρώνεται, στα τέλη του 2019, η εξαγορά της EPSI από την ΤΑΪΡΗΣ ΑΕΒΕ δημιουργώντας έτσι ένα νέο ισχυρό όμιλο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο και την κατασκευή ψυκτικών και κλιματιστικών μηχανημάτων και συστημάτων. Η εξαγορά αυτή διευρύνει σημαντικά τις συνεργασίες με μεγάλους οίκους του εξωτερικού όπως BITZER και DANFOSS αλλά και ενισχύει την υπάρχουσα ηγετική θέση της EPSI.

side1_site